2016. máj 11.

Apák (?) Napja

írta: fenyes
Apák (?) Napja

Miután szerencsésen túléltük a Valentin napot, a Húsvétot, a Nőnapot és az Anyák napját, jöhet egy frankó Apák napja. Tavaly készítettem egy gyűjtést jópofa cuccokkal, idén sem lesz ez másképp. Viszont elgondolkoztam egy kicsit, hogy tulajdonképpen egy családban ki is ünnepel valójában...

717bba1e1d6d4ab2675df04ca79d45bc.jpg

"Az apák napja egy világi ünnepnap, Magyarországon június harmadik vasárnapján ünneplik. (Vannak, akik – viccesen – május 19-ét, Ivó napját tartják apák napjának.) A 20. század elején kezdték el megtartani az anyák napja párjaként. Az apaságot és a szülői szerepet ünneplik ilyenkor. Ilyenkor emlékeznek az apákra, nagyapákra és a többi férfi elődre. Az apák napját világszerte számos különböző időpontban ünneplik. Ezen a napon általában ajándékot adnak az apáknak, és ilyenkor a család általában együtt van."

Vegyük az alap szitut: anya elmegy a boltba, és vesz valamit apának. Öröm és boldogság. Ügy lezárva.

Aztán van az a típus, aki ezt a "feladatot" kreatívan oldja meg. Millió ötletet találunk az interneten, ezt nagyjából három felé lehet osztani:

- cuki fotók a gyerekekről apás feliratokkal (mellettük, alattuk, felettük, rajtuk),

648b2d47aeaf1cd719759f7cf0e01648.jpg

- cuki kézzel készített ajándékok (na ezt oldd meg 1 év alatti gyerekkel. Köszi),
197f12dacadf0c73675f4463378f3886.jpg

- cuki kéz - és láblenyomatos ajándékok.

2fd03ae5a0166fde3a877b347bf46dc3.jpg

Közben csendben és halkan tenném fel a kérdést (a saját férjemet ismervén), mire vágyik az APA? Én úgy gondolom, hogy ezeket a "nagy megfejtéseket" - valljuk be őszintén - magunknak csináljuk....

Lássuk be, Ők másként vannak bekötve, mint mi Nők. Közvélemény-kutatásom alapján arra jutottam, hogy Ők ezt egyáltalán nem igénylik. Van egy nap, ami ugyanolyan, mint a többi. Még mi Nők tűkön ülünk, hogy mit kapunk Anyák napjára, addig Ők nagy valószínűséggel az internetről értesülnek, hogy ez a nap "az a nap". Ha ismered (és miért ne ismernéd) a párodat/férjedet/gyermeked apját, akkor tudod, minek örülne a legjobban. Ha ez egy meccsnézés hideg sörrel, rágcsával 90 perc nyugalomban a fotelben, akkor lepd meg ezzel. 

Az alkotás öröméért alkoss, ne csak azért, mert KELL. Nap mint nap látom különböző fórumokon, ahogy egymást kérdezgetik a tagok, hogy ki mit készít, és azt hogyan, meg amúgy is mindenki kreatív, így az ünnepekre/névnapokra/születésnapokra/mindenre kézzel készített ajándék KELL. 

Nem kell. Nincs olyan, hogy KELL.

A magad örömére kezdj bele az alkotásba, ne azért, mert ez egy elvárás. Ne azért, hogy legyen mit mutogatni, hogy milyen fasza csaj vagy egy-két-három-sok gyerek mellett. 

Az vagy. Enélkül is. 

 

MGI

Facebook itt, Csoport itt, Videók itt.

 

Szólj hozzá